OKULDA YASAM KALİTESİ HİZMETLERİ

Sodexso

Yaşam kalitesi hizmetlerinde dünya lideri olan Sodexo, 50 yılı aşkın süredir dünyanın 80 ülkesinde, Türkiye'de ise 25 yıldır yenilikçi bakış açısı ile gelecek nesillerin sağlıklı, mutlu ve güvenli bir şekilde büyümesi için çalışmakta ve eğitim sektöründe hizmet vermektedir. Daha kaliteli bir yaşam ve öğrenme ortamı için "Okulda Yaşam Kalitesi Hizmetleri" ilkesi ile yola çıkan Sodexo, okullarda en yüksek hizmet standardı ile yemek hizmetlerini sunmaktadır. Hizmet verdiği tüm okullarda çocukların sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaları ve onları başarıya ulaştıracak öğrenme ve yaşam alanlarının oluşturulması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Ezgililer Eğitim Kurumları - Yemekhane

OKULDA BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM

Yeterli ve dengeli beslenme, okul çağındaki çocuklarda sağlıklı büyüme ve zihinsel gelişim için cok önemlidir.

Bu önemi her fırsatta vurgulayan Sodexo diyetisyenleri, çocukların okulda geçirdikleri süre boyunca enerji ve besin öğeleri gereksinimlerini karşılayacak, severek tüketebilecekleri, bütün besin gruplarının yer aldığı, çeşitli ve dengeli menüler hazırlamaktadır. Hazırlanan okul menülerinde, çocukların günlük enerji, protein, vitamin ve mineral ihtiyaçları dikkate alınmakta ve okul yönetimi ile birlikte onaylamaktadır. Kahvaltı, yemek ve ara beslenme saatlerinde servis edilen tüm yiyecekler günlük olarak Sodexo personeli tarafından okul mutfağında hazırlanıp pişirilmektedir. Sağlığın korunması esas alınarak yiyecek hazırlamada taze, günlük ve katkısız ürünler tercih edilmekte, besin değeri kayıplarını önlemek için sağlıklı besin hazırlama ve pişirme yöntemleri kullanılmaktadır.

Sağlıklı yaşam için su tüketimi ve hareketli hayatın önemini de vurgulayan Sodexo, hazırladığı pek çok bilgilendirme çalışmaları ile bu konulara da dikkat çekmektedir.

OKULDA GIDA GÜVENLİĞİ

Sodexso

Gıda güvenliği, tüketilen yiyecekler için, hammadde seçiminden başlayarak tüketildiği ana kadar geçen süreci kapsayan bir yaklaşımdır. Sodexo, tüm mutfaklannda ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardının şartlarına göre üretim ve servis yapmakta, izleme ve kontrollerini sistem gereklerine göre gerçekleştirmektedir.

Kullanılan hammaddeler ulusal ve uluslararası kalite standardı belgelerine sahip, bakanlıkça onaylı, Türkiye'nin seçkin firmalarından tedarik edilmekte, kullanımına okul yönetimi ile birlikte karar verilmektedir. Hammaddeler kabul sırasında bir dizi kontrolden geçirilmekte, depo ve ürün kontrolleri günlük yapılarak sonuçlar kayıt altına alınmaktadır. Yemeklerin tüm hazırlık ve pişirme aşamaları ile servis öncesi son kontrol sonuçlan da kayıt altına alınarak tüm süreç izlenebilmekte, yiyeceklerden alınan şahit numuneler 72 saat süre ile saklanmaktadır.

Ortam ve ekipman hijyeninin etkinlik ve sürekliliği ile servis alanları ve depoların haşere ve diğer zararlılara karşı kontrolü için periyodik çalışmalar yürütülmekte, çalışanlarımız için düzenlenen eğitimler ile sağlık kontrolleri de periyodik olarak izlenmektedir.

Tüm mutfaklarımız Sodexo Kalite Güvence Ekibince periyodik olarak denetlenmekte, planlanan düzeltici faaliyetler Kalite Güvence Bölümü tarafından takip edilmektedir.

BESLENMEYİ ÖĞRENELİM

Sodexso Sodexo, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarını desteklemek için seminerler, broşür ve afişler gibi çeşitli bilgilendirme çalışmaları da yapmaktadır. Her ay sağlıklı yaşam için yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, besinler, aktif yaşam gibi farklı pek çok konuda bilgilendirme çalışmaları hazırlayarak öğrencilerin rahatlıkla görebileceği alanlarda paylaşmaktadır. "Sağlıklı Yaşam İçin Sağlıklı Beslenme" konulu düzenlediği seminerlerle de öğrenci ve veliler ile bir araya gelmektedir.

EVDE NE YEMELİYİZ

Sodexso

Çocukların yeterli ve dengeli beslenmesini sağlamak için, okuldaki beslenmeleri kadar evdeki beslenmelerinin de önemli olduğunu vurgulayan Sodexo, çocukların ve ailelerin okuldaki beslenme hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla bu rehberleri hazırlamaktadır.

Bu çalışmada aşağıdaki bilgiler yer almaktadır:
? Okul menüsü
? Çocukların bulundukları yaşa göre besin grubu ihtiyaçları
? Çocukların okul dışında alması gereken besin grupları hakkında öneriler Okulda sunulan tüm öğünler dikkate alınarak hazırlanan bu çalışmalar broşürler veya okul uveb siteleri aracılığıyla ailelere ulaştırılmaktadır.

KALİTE BELGELERİMİZ

1997 yılında çıktığı kalite yolculuğuna, sürekli gelişim esasıyla her geçen gün istikrarlı ve başarılı çalışmalar ile devam eden Sodexo, sahip olduğu kalite belgelerinin tüm şart ve gereklerini yerine getirdiği gibi ulusal mevzuat gereklerine ve hizmet verdiği tüm ülkelerdeki belirlediği taahhüt ve kurallara da uygun hareket etmektedir.

• ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
  • ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi