samsun özel okul, samsun özel okullar
Haberler | EZGİLİLER EĞİTİM KURUMLARI | EĞİTİMDE 16. YIL
 Ezgili Minik Mucitler

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri, “Bulunduğumuz Yer ve Zaman” teması içinde icatlar ve keşiflerin insanlığı nasıl etkilediğini sorgulayarak öğrendiler. Tema sonunda ise tüm 3. sınıf öğrencilerinin gruplar halinde hazırladıkları projeler okulumuzda sergilendi.

EZGİLİLER KORE GAZİSİ ALİ GÜMÜŞ’Ü MİSAFİR ETTİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, 4. sınıf öğrencilerinin “Kültür ve Miras” ünitesinin “Millî Mücadele” konusunu pekiştirmek ve somutlaştırmak adına Kore Gazisi Ali Gümüş’ü Ezgililer Eğitim Kurumları Kampüsü’nde ağırladı.

EZGİLİLERDE ÖĞRETMENLER GÜNÜ GURURU

Ezgililer Eğitim Kurumları, öğretmenliği sadece bir meslek olarak görmeyen; yaşam tarzıyla, görgüsüyle, bakış açısıyla öğretmen olmanın bilinciyle hareket eden öğretmenleri için “Gurur Günü” adı altında kutlama gerçekleştirdi.

EZGİLİLER ÇORUM-HATTUŞA’DA

5. sınıf Sosyal Bilgiler dersi “Kültür ve Miras” ünitesiyle bağlantılı olarak Hititlerin başkenti Çorum Hattuşa'ya gezi düzenlenerek çocuklarımızın konuyu yaparak yaşayarak öğrenmeleri, tarihi mirasımıza sahip çıkmaları konusunda neler yapmaları gerektiği bizzat yerinde öğretildi.

EZGİLİLERDEN KADINA DESTEK

Ezgililer Eğitim Kurumları yıl boyu sosyal sorumluluk projesi olarak yürüttüğü “Kadınlar Yürür, Mücadele Büyür” adlı proje kapsamında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için etkinlik gerçekleştirdi.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası

"Kendimizi İfade Etme Yolları" temamızın "Herkesin anlatacak bir hikâyesi vardır." ana fikri doğrultusunda Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda öğrenciler seçtikleri bir hikayedeki karaktere bürünüp okulumuzun konferans salonundaki sahnede kendilerini tanıttılar.

EZGİLİLERDE ASTRONOMİ GÜNLERİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, alanında uzman birbirinden önemli isimleri “Astronomi Günleri”nde kampüsünde ağırladı. İlk gün öğrencilerin karşısına çıkan Prof. Dr. Ethem Derman’ın esprili ve akıcı anlatımıyla astronomi hakkında birçok bilgi edinen öğrenciler, sordukları zekâ kokan sorularla Prof. Dr. Ethem Derman’ın takdirini kazandı.

EZGİLİLER-SAMSUNSPOR İŞ BİRLİĞİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, PYP’nin “Kendimizi Düzenleme Biçimimiz” temasının “İnsanlar birlikte yaşarken iş birliği yapması, hedefe ulaşmayı kolaylaştırır.” ana fikri doğrultusunda öğrencilerle iş birliği hakkında söyleşi yapmaları için Samsunsporlu futbolcuları Ezgililer Eğitim Kurumları Kampüsü’nde ağırladı.