Haberler | Samsun Özel Okul Anaokulu İlkokul ve Ortaokul
LİSE TANITIMLARINA DEVAM EDİYORUZ

Bu yıl sınava girecek öğrencilerimizi sınav süreci ve sonrasındaki süreçle ilgili bilgilendirmek amacıyla yaptığımız okul tanıtımlarının üçüncüsünü, Kabataş Erkek Lisesiyle gerçekleştirdik. LGS grubumuz; sınav süreci, tercih süreci, lisede öğrenci olmak ile ilgili soruların cevaplarını mezun öğrencilerimizden ve misafirimizden alarak gelecek hayallerini şekillendiriyorlar. Bize Kabataş Erkek Lisesi tanıtımında destek olan Ayda TUNA, Pelin BOZAL, Arda GÖKDEMİR, Sevde Naz SARISOY, Görkem KOCAMANOĞLU’na Ezgililer Eğitim Kurumları olarak teşekkür ederiz.

OKUL MÜDÜRÜMÜZ 4. SINIFLARIMIZA MİSAFİR OLDU

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri Gezegeni Paylaşma PYP teması kapsamında "Çatışmalara barışçıl çözümler bulmak, insan yaşamının kalitesini etkiler." ana fikrinden yola çıkarak çatışmaların nedenlerini sorgulamaya devam ettiler. Okul Müdürümüz aynı zamanda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Haydar Ürün’ün Lozan Barış Antlaşması'nda ele alınan konularla ilgili hazırladığı sunumuyla gerçekleşen derslerimizde öğrencilerimiz aktif bir katılım gösterdi, merak ettikleri soruların yanıtlarını buldu. Öğrencilerimize sağladığı katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Sayın Haydar Ürün'e teşekkür ediyoruz.

EZGİLİ MİNİKLERDE KARNE HEYECANI

Ana sınıfı öğrencilerimiz 2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini başarıyla tamamlayarak okul yaşamlarının ilk karnesini aldılar. Tüm öğrencilerimize keyifli tatiller diliyoruz.

EZGİLİLERDE ÇADIR KAMPI

2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin son gününde beden eğitimi zümremiz tarafından organize edilen “Çadırda Bir Gün” etkinliği yapıldı. Ana sınıfı öğrencilerimiz; çadır kampının nasıl yapıldığını, kurallarını ve nelere dikkat etmeleri gerektiğini eğlenerek öğrendiler.

FISHWICH TIME WITH 1st GRADERS

Our 1st grade students, as a part of family theme, prepared their fishwiches.They have learnt how to make a sandwich.They prepared the ingredients before the lesson,then made their own fishwiches.They listened to the steps and served it for their family. Enjoy it!

"TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VE SİBER ZORBALIK" VELİ SEMİNERİMİZ

Karadeniz Rotary Kulübü ve Ezgililer ailesinin işbirliğiyle gerçekleşen “Teknoloji Bağımlılığı ve Siber Zorbalık” konulu seminerimize yaptıkları katkılardan dolayı Çocuk Gelişimi Uzmanı Nilgün PEKÇAĞLIYAN’a ve katılım gösteren tüm velilerimize çok teşekkür ederiz.

3. SINIFLARIMIZ SEVDİKLERİ HİKÂYE KİTAPLARININ KAPAKLARINI YENİDEN TASARLADI

“Kendimizi İfade Etme Yollarımız” PYP teması kapsamında "Anlatım türleri, ifade gücümüzü zenginleştirir ve bakış açımızı geliştirir." ana fikrine bağlı olarak 3. sınıf öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde sevdikleri hikâye kitabının kapağını kendi bakış açılarına göre yorumlayarak yeniden tasarladılar.

Pandemi döneminde sınıf arkadaşlarımızla olmayı, sohbet etmeyi, paylaşımda bulunmayı çok özledik. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz rehberlik saatinde düşüncelerimiz, tercihlerimiz, hayal dünyamızın sınırları gibi konularla ilgili seçtikleri soruları cevaplayarak eğlenceli, paylaşımı çok olan bir ders ile özlemlerini giderdiler.

LET’S LEARN ABOUT ‘STATES OF MATTER’

As a part of 4th graders’ PYP Unit “How the World Works”, our science teacher Mr. Uğur Altunbayrak did a presentation about “States of Matter”. With the presentation made, our students both established what they learned and had a lot of fun. We would like to thank our Science and English teachers for this pleasant presentation.