17 ŞUBAT DÜNYA KEDİLER GÜNÜ

Farkındalık günü olarak bilinen Dünya Kediler Günü, evsiz kedilerin farkındalığını sağlamak amacıyla her yıl 17 Şubat'ta kutlanmakla birlikte dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı tarihlerde de kutlanmaktadır.
Barınaklarda bakıma muhtaç olan, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden, şiddet gören kediler hakkında insanları bilinçlendirmek hedeflenmektedir.
Okulumuz ana sınıfı öğrencileri Gezegeni Paylaşma teması kapsamında “İnsanlar, hayvanlarla yaşamlarını paylaşırlar.” ana fikrine bağlı olarak insanların diğer canlılarla sınırlı kaynakları paylaşma mücadelesinde haklar ve sorumluluklar konusunda sorgulama yapmışlardır. Canlılar arasında eşit fırsatlara erişmek amacı ile hayvan çeşitleri, hayvanların yaşam alanları, hayvanlarla insanlar arasındaki ilişkileri sokak kedileri üzerinden ele alarak sorguladılar ve onlar için barınak yaparak araştırma becerilerini geliştirip sosyalleştiler.
Duyarlı bireyler olmasını hedeflediğimiz öğrencilerimiz, kedi mamalarını ve yapmış oldukları kedi barınaklarını sokak kedilerine ulaştırmışlardır.