Prof. Dr. Üstün DÖKMEN & Nurcan ÖTÜGEN GÖK Ezgililer’de

Türkiye genelinde düzenlenen ilk teleskobum adlı yarışmada Ezgililer Eğitim Kurumları üstün ir başarı göstererek rakiplerini geri bıraktı ve teleskobu Samsun’a getirdi. Törende konuşan Ezgililer Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Sezen Kılınç yaptığı konuşmada, “Toplumu oluşturan bireylerin yanı sıra, gelecekte toplum oluşturacak öğrencilerimizi de yaşadıkları doğayı, bilimsel ve teknolojik olayları, anlayıp yorumlayıp, özümseyebilecek çıkarımlarda bulunarak, eylem geliştirecek, donanımda yetiştirmeye özen göstermekteyiz.

Öğrencilerimizin bilimsel bakış açısı kazanmalarını hedeflemekteyiz. Gök biliminin öneminin kavranmasının üzerinde duruyoruz, geleceğe yönelik   bu konunun temellerini atmak amacıyla gönüllü çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Bilimin hayatın, her alanında ve her meslekte kullanıldığını vurguluyoruz.

Hedefimiz, Bilgili, İlkeli, Dönüşümlü düşünen , Araştıran, İletişim kuran, Risk alabilen ,Açık görüşlü, geleneksel kültürümüzü önemsemiş ve evrensel değerlere açık, evrensel kimlikli bir gençlik oluşturmaktır.

Bizi hedefe götürecek çalışmalarda, eğitimsel donanımlarına hayranlık duyduğumuz, bu yoldaki gelişi-mimize büyük katkıları olan ünlü psikolog, yazar, televizyon programcısı Prof.Dr. Sayın Üstün DÖKMEN’e, Amatör Gök Bilimci Sayın Nurcan Örtügen GÖK’e ve biz bu projeyle tanıştıran Sayın  Dr. Metin Eser’e teşekkür borçluyuz.

Ezgililer ailesi olarak bu yarışmayı kazanabilmemiz için  desteklerini esirgemeyen başta 19 Mayıs Üniversitesi olmak üzere, Rektör  Yardımcısı Sayın Hakan Leblebicioğlu, Akademisyen ve öğrencilerine, Samsun halkına, ÜNİSAM’a, tüm destek veren okullara, Okul Aile Birliğine, yönetici ve öğretmen arkadaş-larıma, velilerimize, öğrencilerimize, eş, dost ve arkadaşlarımıza, destek veren herkese teşekkür edip, saygılarımı yineliyoruz.

Sezen Kılınç’ın konuşmasının ardından Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen Seminer verdi. Seminerden sonra Teleskop Amatör Gök Bilimci Sayın Nurcan Örtügen Gök tarafından okulumuza teslim edildi.