GEÇMİŞTEN BİR ESİNTİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, PYP’nin “Bulunduğumuz Mekân ve Zaman” adlı temasının “Geçmişte yaşayanları araştırmak,bugünü ve değişimleri anlamamıza yardımcı olur.” ana fikrine bağlı olarak “Geçmişten Günümüze” adlı sergiyle Ezgililer ailesine güzel bir etkinlikte daha ev sahipliği yaptı. 2.sınıf öğrencilerinin aileleri ile birlikte katıldığı, geçmiş yılları somut bir şekilde gözler önüne seren birçok detayın barındığı sergi büyük ilgi çekerken misafirler anılarda saklı birçok ayrıntıyı da hatırlama şansı buldu. Sergideki eşyalara bakıp anılara dalanlar, bu anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Kalabalık bir veli kitlesinin ve birçok öğrencinin bulunduğu sergiye Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan AKSOY, Ezgililer Eğitim Kurumları Okul Müdürü Haydar ÜRÜN, Ezgililer Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Dilek YILMAZ ile birlikte idareciler ve öğretmenler de katıldı. Sergi esnasında eskilerin parçaları çalınırken herkeste hoş bir eda oluştu. “Meğer eskiler ne kadar da güzelmiş!” ortak duygusunun hâkim olduğu sergiden sonra geçmiş yılları anımsatan slaytlar ve videolar ekranda belirdi.İngilizce olarak hazırlanan gazeteler postacı öğrencilerimiz tarafından dağıtılırken, geçmiş dönemlere ait ikramlıklar da günümüzde yer aldı.Evlilik Düeti, Karagöz ve Hacivat, Tulumbacılar ve Bekçiler gösterilerinin devamında geçmişe dair pasajlar sunulurken izleyenler, hayatlarını bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçirdi. Günümüzde olan bazı değişikliklere de yer verilen mesajların ardından , geçmişe ait oyunlarla program devam etti.Gösterinin sonunda izleyenlerin yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Başarılı bir etkinlikle ailesine hoş bir gün daha yaşatan Ezgililer Eğitim Kurumları, her alanda başarılı bir şekilde var olmaya devam ediyor.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.