Ezgililerde İngilizce Tatbikat

Samsun Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil ekipleri, Özel Ezgililer İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla yaptıkları ‘acil hizmet’ tatbikatını İngilizce olarak gerçekleştirdi.

Özel Ezgililer İlköğretim Okulu İngilizce öğretmenleri ile yapılan görüşmede sağlık dersinde kısmen hastalıklar, acil durumlar ve sonrasında 112’nin aranabileceği durumların anlatılmasına, sonrasında da rol play tarzında bir öğrencinin acil çağrıya uygun bir hastalıkla hastalanmasına arkadaşlarının da 11’yi aramasına karar verildi.Acil ve Afetler Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi Ekibinin İl Ambulank Komuta Kontrol Merkezi yedek ambulansı ile okula gelip yaralı öğrenciye müdahale etmesi, bu sırada da ambulansı ve acil sağlık hizmetlerini tanıtması planlandı.

Tatbikat İngilizce Yapıldı

Tanıtımın her aşamasının İngilizce olması, sağlık ekibinin de İngilizce konuşması çalışmayı farklılaştırdı. Yetkililer, Özel Ezgililer İlköğretim Okulu ile yapılan bu çalışma Komuta Kontrol Merkezi içinde yabancı dilde çağrı karşılama konusunda pratik oluşturulduğu belirtildi.