Ezgililer Çanakkale Şehitliklerinde

EZGİLİLER ÇANAKKELE ŞEHİTLİKLERİNDE

ÇANAKKELE GEZİSİ

Öğrencilerimize “Çanakkele Ruhu”nu aşılamak vatanın nasıl meşakkatli yollardan kurtuluşa erdiğini bizzat savaşların geçtiği yerlerde aktarmak adına, 4,5,6,7. Sınıf öğrencileriyle Çanakkale’ye büyük bir gururla çıkarma yapıldı.

Gezi esnasında yörenin en deneyimli rehberlerinden yardım alan Ezgililer “Çanakkale Ruhu”nu yaşamanın gururu içindeydiler.

Şehitlikler gezilirken büyük bir duygu yoğunluğu yaşayan Ezgililer öğrencileri atalarının kahramanlıklarıyla, vatan sevgileriyle övündüler. Çanakkale’de bir destan yazan milletin torunları olarak ne kadar önemli bir mirasa sahip olduklarını bir kez daha hatırladılar.

Gezi sonunda bu vatanı yenilmez armadalara karşı canını hiçe sayarak savunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve savaşlarda şehit olan aziz milletimiz saygıyla anıldı.