EZGİLİLER 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’DAKİ NİTELİKLİ LİSELERİ GEZDİ

Ezgililer Eğitim Kurumları 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte hedeflemiş oldukları nitelikli liseleri görmek ve incelemek için İstanbul’un yolunu tuttu. Okul önünden kalkan otobüsle yola çıkan kafile, 12 saatlik bir yolculuğun ardından sabah 8 sularında İstanbul’a vardı. Birlikte yapılan kahvaltının ardından Kabataş Lisesine giden Ezgilileri mezun öğrencileri karşıladı. Mezun öğrencilerin anlatımlarıyla Kabataş Lisesi hakkında bilgi sahibi olan kafile, daha sonra Pera Müzesini gezdi. Müze gezisinin ardından Galata Kulesi’ne doğru yürüyüş yapan kafile, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra öğlen yemeği için mola verdi. Yemekten sonra Galatasaray Lisesine geçen Ezgililer, yine mezun öğrencileri tarafından karşılandı. Mezun öğrencilere merak ettikleri şeyleri soran 8. sınıf öğrencilerinin edindikleri bilgiler doğrultusunda sınav çalışmaları ve sınav sonrası süreç için heveslendiği gözlendi. Mezun öğrencilerinin anlatımlarıyla Galatasaray Lisesi gezildikten sonra okulun önünden hatıra fotoğrafı çektirildi. Okuldan ayrılan kafilenin bir sonraki durağı İstanbul Erkek Lisesiydi. Yine mezun öğrencileri tarafından karşılanan Ezgililer, mezun öğrencilerinin anlatımlarıyla İstanbul Erkek Lisesini gezdi. Okul binasının tarihi dokusunu ve içinde hissedilen duyguyu çok seven 8. sınıf öğrencileri, gezilen tüm liselerin birbirinden güzel niteliklere sahip olması karşısında hedef seçme konusunda kararsız kaldı. Lise gezileri tamamlandıktan sonra kalacağı otele giden Ezgililer, günün yorgunluğunu akşam yemeğinden sonra odalarında dinlenerek çıkardı. Gezinin ikinci gününe 1453 Panorama Tarih Müzesini gezerek başlayan kafile, daha sonra Miniatürk’e gitti. Türkiye’de yer alan birçok önemli yapıtın maketlerinin yer aldığı Miniatürk gezildikten sonra yemek için mola verildi. Yemeğin ardından Akasya AVM’ye gidilirken burada öğrenciler, serbest zamanlarını alışveriş yaparak ve mağaza gezerek değerlendirdiler. Akasya AVM’de geçirilen 2 saatin ardından Samsun yolculuğu başladı. Dönüş yolculuğunda gezilen liselerin kritiği yapılırken öğrencilerin İstanbul’daki liselerde okuma isteğinin arttığı gözlendi. Amacına uygun, dolu dolu geçen bir geziyi daha başarıyla gerçekleştiren Ezgililer, öğrencilerine her anlamda destek olmaya devam ediyor.