EZGİLİLERDE GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI SEMİNERİ

Bilişim haftası kapsamında, 09.05.2018 tarihinde, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize güvenli İnternet kullanımı semineri verildi. Seminer kapsamında, İnternet kullanımının çocuklar üzerindeki zararlı etkileri ve muhtemel riskler anlatılarak internet kullanırken güvenlikleri için alacakları önlemlere yer verildi. Özellikle sosyal paylaşım sitelerindeki risklere değinilen seminerde öğrencilere fotoğraf, yer bildirimi ve kişisel özelliklerin paylaşımında dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı. Sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla özel bilgi ile özel fotoğraf paylaşılması sonucu, bu tür bilgilerin kötü niyetli insanların eline geçmesi durumunda karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında da bilgi verilirken, İnternet’in mutlaka ailelerinin bilgisi ve kontrolü dahilinde kullanılması gerektiği belirtildi. Seminerde bizlerle olan ve öğrencilerimizi doğru yönlendiren başta Çocuk Şube Müdürlüğü Sosyal Çalışma Uzmanı Recep Göbel olmak üzere Polis Memurları Kadir Sümer ve Eyüp Candan’a teşekkür eder, iş hayatlarında başarılar dileriz.