Ezgili Küçüklerin, Büyük Yürekleri

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında  “Karşılıksız Sevgi” isimli projeyi yürüten Özel Ezgililer Eğitim Kurumları ana sınıfı öğretmen, öğrenci ve velileri okul içinde öğrencilerin programda etkin olduğu bir kermes düzenlendi.

Özel Ezgililer Eğitim Kurumları olarak bu tür çalışmaları önemsediklerini ifade eden Okul Kurucu Müdürü Sayın Sezen Kılınç, “bu ve benzeri etkinliklerin öğrencilerimizin sosyal sorumlu-luklarını geliştirdiğini ayrıca; bu etkinliklerin öğrencileri araştıran ve sorgulayan bireyler olarak eğiterek, özyönetim becerilerini geliştirdiğini dile getirdi. Bununla birlikte bugünün değil geleceğin bireylerini yetiştirmeye önem verdiklerini, bu durumun bir kurum kültürü olduğunun önemine dikkat çekti. Evrensel kimlikli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen okulumuzun bu tür etkinliklerle paylaşım, yardımlaşma ve işbirliği konularında farkındalık yaratmaya, çalıştığının üzerinde durdu”.

Okul Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz : “Ülkemizin geleceği çocuklarımız sosyal zeka anlamında da gelişmektedir. Katılımda bulunan öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederken şunu unutmamak gerek; sevinçler paylaşıldıkça artar, üzüntüler paylaşıldıkça azalır.” dedi.

Ana sınıfı öğretmenleri ve öğrencileri kermes esnasında beraber bir etkinlik yapmanın tadını çıkardılar. Ana sınıfı öğrencilerinin satışlar sırasında sorumluluk alma isteği gözlerden kaçmadı. Çocukları “ben” merkezcilikten uzak, paylaşımcı bireyler olma yolunda ilerletecek çalışmalar devam edecektir.