EZGİLİLERDE ÇANAKKALE RUHU

Ezgililer Eğitim Kurumları, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde muhteşem bir program gerçekleştirdi. Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Aksoy, Feridun Yılmaz, Genel Koordinatör Dilek Yılmaz, Okul Müdürü Haydar Ürün, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen programda duygusal anlar yaşandı. Program; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale’de şehit olan kahramanlar için yapılan saygı duruşu ve hemen ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ezgililer Eğitim Kurumları Okul Müdürü Haydar Ürün’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla program açılırken Haydar Ürün, kalabalık bir izleyici kitlesinin doldurduğu salona hitaben konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren bir örnektir.” sözünden esinlenerek “Batmayacağına inandıkları gemileriyle geldiler, Türk milletin yüce duruşuyla Boğaz’ın serin sularına gömüldüler; karadan saldırdılar, nice kahramanlar doğuran Çanakkale ruhunun altında ezildiler.” sözleriyle Türk milletinin bağımsızlığa olan tutkusunun her türlü zorluğu yenebileceğine vurgu yaptı. Konuşmanın hemen ardından Çanakkale Zaferi’ni anlatan sinevizyon gösterimiyle duygular hareketlendi. Sinevizyon gösteriminden sonra sahnedeki yerini alan koro, birbirinden güzel eserlerle izleyenlerde hayranlık uyandırdı. Koroya oratoryo ekibi de eşlik ederken oratoryo ekibinin vurguları, jestleri ve mimikleri salonu gözyaşlarına boğdu. Bu anlamlı gün için birlikte çalışma yapılan işitme engelli öğrenciler, koronun söylediği Çanakkale Türküsü’ne işaret diliyle eşlik ettiler. Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde vatanına, milletine ve Atatürk’e bağlılığını bir kez daha gözler önüne seren Ezgililer Eğitim Kurumları, hazırlanan programın kalitesi ve öğrencilerinin performansıyla izleyenlerden büyük övgü aldı.