EZGİLİLER HATTUŞA’DA

Ezgililer Eğitim Kurumları 5. Sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinin “Kültür ve Miras” başlıklı öğrenme alanında bulunan “Tarihe Yolculuk” konusunu pekiştirmek için Çorum’a bağlı olan Hattuşa’ya gezi düzenledi. Ezgililer Eğitim Kurumları Kampüsü’nden başlayan yolculuğa Çakallı’da menemen yemek için verilen molanın ardından devam edildi. Keyifli geçen yolculuğun ardından Hattuşa’ya varan kafile, bölgede bulunan kadim uygarlık Hititlerden kalan mimari yapıları ve Yazılıkaya bölgesini gezdi. Yaşadığımız coğrafyada hüküm sürmüş ve geçmişten günümüze birçok eser bırakmış kadim uygarlıkların izlerini sürmek ve onları hissetmek öğrenciler için etkileyiciydi. Daha sonra Çorum şehir merkezinde yemek yenildi. Hemen ardından Çorum Müzesini ziyaret eden kafile, tarihi bulguları yakından görme şansı buldu. Ardından şehrin simgesi haline gelen, yaklaşık 123 yıllık geçmişe sahip olan saat kulesinin önünde toplanan Ezgililer, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından geziyi tamamladı ve Samsun’a dönmek için hareket etti.