EZGİLİLERDE MUHTEŞEM CUMHURİYET BAYRAMI ŞÖLENİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü harika bir organizasyonla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Öncelikle konferans salonunda hazırlanan programa geçildi. Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem YILMAZ, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan AKSOY, Feridun YILMAZ, Ezgililer Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Dilek YILMAZ ile birlikte tüm idareciler ve öğretmenler salondaki yerlerini aldı. Velilerin ve misafirlerin de katılımıyla tamamen dolu bir salonda gerçekleşen programa Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlandı. Şölenin açılış konuşmasını Ezgililer Eğitim Kurumları Okul Müdürü Haydar ÜRÜN yaptı. Konuşma büyük beğeni toplarken gecenin meşalesi de ateşlenmiş oldu. Ardından İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan orkestra sahne aldı. İcra edilen eserler, tüm salonun da eşlik etmesiyle coşkuyu artırdı. Orkestrayla hareketlenen salonun nabzı, Ezgililer Eğitim Kurumları öğrencilerinin sahnelediği oratoryoyla tavan yaptı. Şölen burada bitmemeliydi. Konferans salonundaki programın bitiminde tüm misafirler bahçede daha önceden hazırlanan şık kokteyl alanına davet edildi. İkramlar afiyetle yenilirken sürprizler ardı ardına gelmeye başladı. Kurulan dev ekranda dönen slaytlar ve videolar duygusal anlar yaşattı. Hep birlikte marşlar söylendi; öğretmen, veli, öğrenci omuz omuza verdi ve adeta “Cumhuriyet Bayramı işte böyle kutlanır.” mesajı verildi. Sürprizler bitecek gibi değildi. Profesyonel dansçılar alana davet edildi. Vals gösterisiyle gece estetik kazanmış oldu. Gösteri, büyük beğeniyle izlendi ve hayranlık uyandırdı. Hemen ardından kurulan ekrana Atatürk’ün zeybek oynayışını canlandıran video yansıdı ve alana bir zeybek üstadı davet edildi. İlgiyle ve coşkuyla izlenen zeybek oyunundan sonra havai fişek gösterileri ortamı iyice hareketlendirdi. Bu sırada kurulan dev ekrana İzmir Marşı yansıtıldı. Bahçeyi kaplayan kalabalığın hep bir ağızdan söylediği ve hep birlikte duygu yoğunluğu yaşadığı İzmir Marşı tekrar tekrar döndü, kalabalık coşkuyla eşlik etmeye devam etti. Ardından alana davet edilen tüm öğretmenler Onuncu Yıl Marşı’nı ve Ezgililer Marşı’nı tüm kalabalıkla birlikte coşkuyla tekrar tekrar söyledi ve bu güzel atmosferde kesilen pasta ile şölen sona erdi. Bu muhteşem Cumhuriyet Bayramı şöleni, yıllarca akıllarda yer edeceğe benzerken Ezgililer Eğitim Kurumları, cumhuriyete ve Atatürk’e vermiş olduğu önemi bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.