EZGİLİLER KUŞ CENNETİ’NDE

Ezgililer Eğitim Kurumları 6. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde yaşadığı çevreyi daha yakından tanımak ve kuşları doğal ortamlarında gözlemlemek adına Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezdiler. Ondokuzmayıs Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Arzu Gürsoy Ergen’in de katılımıyla desteklenen gezi programında öğrenciler Arzu Hanım’dan kuşlar ve kuş halkalama hakkında önemli bilgiler edindi. Aldıkları bilgiler ışığında kuşları daha yakından tanıyan öğrencilerin doğaya ve doğada bulunan canlılara farklı bir gözle bakmaya başladıkları yapılan sohbetlerle ortaya konuldu. Çevre bilinci ve farkındalık seviyelerinde artış gözlemlenen öğrencilerin gezi sonundaki söylemleri; Kuş Cenneti’ne yapılan gezinin, amacına ulaştığını kanıtlar nitelikteydi. Öğrencilerimize çevre bilinci anlamında birçok bilgi ve kazanım sağlatan bu gezi için Ondokuzmayıs Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Arzu Gürsoy Ergen’e ve geziyi organize eden öğretmenlerimize saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız.