Ezgililerde İnternet Kullanımı Eğitimi

Samsun Emniyet Müdürlüğü’nün Çocuk Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu sanal dünyanın güvenli ve verimli kullanılması  projesi kapsamında Özel Ezgililer Eğitim Kurumu 4,5,6,7. sınıf öğrencilerine yetkililer tarafından seminer verildi.

Seminerde bilinçli internet kullanımı ve sosyal paylaşım sitelerinin güvenli kullanımı anlatılarak zararlı olabilecek etkenlerden uzak durmanın yolları ve öğrencilerin kaldığı herhangi bir siber tehdit karşısında nerelere ve ne şekilde müraacat edebileceği konusunda öğrenciler bilinçlendirildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan sanal dünyanın güvenli ve verimli paylaşımı projesi Ezgililerde  verilen seminerde tamamlandı. En büyük risk bilgisayar kullanımının çocuğunun sorumluluklarının önüne geçmesi ve çocuğun zaman yönetimini alt üst etmesidir ki bu da ailelerdeki en büyük tartışma nedenidir. Çünkü bir noktada çocuğun beslenmesi ve uykusu bile aksayabilmektedir. Kontrolsüzce bütün sanal alemde dolaşabilen bir çocuk anlamını kavrayamadığı bir siteyle karşılaşabilmektedir.