10 Kasımda Çanakkale Ruhu

Özel Ezgililer Eğitim Kurumları tarafından 10 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Canik Belediyesi Kültür Merkezi tarafından hazırlanan gezici Çanakkale Müzesine gezi düzenlendi. Okulumuzun 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen gezide öğrencilere Çanakkale ruhu anlatıldı. TRT’den emekli Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslan tarafından Çanakkale Savaşlarının insani boyutu son derece başarılı bir şekilde aktarıldı.

Öğrencilere sadece Çanakkale’de yaşanan görüntülerden oluşmuş 60 dk’lık film izletilerek savaşın ruhu canlandırılmaya çalışıldı.

Ezgililer günün sonunda böyle bir etkinliği hazırlamış olan Canik Kültür Merkezi sorumlusu Reşat Kılıçarslan ve Çanakkale müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslana teşekkür ederek okullarına döndüler.