Atamızı Anlayarak Anıyoruz !

Ata’mızın, 75. ölüm yıldönümü Özel Ezgililer Eğitim Kurumlarında saygıyla ve gururla anıldı. Okul bahçesindeki tören saat 9’u 5 geçe siren sesleriyle ve saygı duruşuyla başladı. Okul Müdürü Sezen Kılınç Atatürk’ü anmanın yanında anlamanın önemine değinen konuşmasında gençlere düşen görevin üzerinde önemle durdu. Her konuşmasında söylediği gibi “GENÇLİĞE HİTABE”yi okuyup anlamalarını söyledi.

Okul Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Asime Maden konuşmasında Atatürk’ün bir dünya lideri olarak öneminin üzerinde durdu. Unesco tarafından doğum günü kutlanan başka bir lider olmadığını vurgulayan Maden Atamıza minnet ve şükran borcumuzu yineleyerek konuşmasını bitirdi.

Atatürk’ün   “Küçük hanımlar, küçük beyler….. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa gark edecek sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!” vecizesine değinen Sezen Kılınç öğrencilerine en etkili mesajı bu sözlerle verdi. Atamızı 10 Kasımlarda anmaktan öte onu iyi anlamalısınız. Gelecekle ilgili kaygılarını yıllarca önce belirtmiş ve sizlere ‘Gençliğe Hitabe’yi bırakmıştır. Onu anlamak için mutlaka Gençliğe Hitabeyi anlamlandırarak okuyun. Sizi andınlatacak ışık hitabede mevcuttur.

Öğrencilerin elindeki sevgi ve saygı çiçekleri “ATAM İZİNDEYİZ” sesleriyle taçlanarak büstteki yerini aldı.

Tören, bahçedeki bölümün ardından veliler okul öğrencilerinin hazırladığı programı izlemek üzere okul konferans salonuna davet edildi.Öğrencilerin hazırladığı lirik dans gösterisinin ardından okunan şiirler ve okul korosunun söylediği şarkılarla duygulu ve gururlu anlar yaşandı. Törenin ardından Okul Müdürü Kılınç “Atatürk’e ve Cumhuriyet’e böylesine bağlı ve Ata’sını anlamış gençler yetiştirmeyi hedefleyen Özel Ezgililer Eğitim Kurumları Yöneticisi olmaktan bir kez daha onur ve gurur yaşadığını vurguladı. Öğrencilerin Atamızın aydınlattığı aydın, çağdaş ve medeni yolda ilerlemeleri için sağlam temeller atan Özel Ezgililer Eğitim Kurumları’nın aynı amaçla Cumhuriyeti koruyacak gençleri yetiştirmenin sözünü verdi ve  programı hazırlayan ekibe teşekkür etti.”

Duygulu törenin sonunda ağlayan katılımcılar gözyaşlarına silerken program için alkış ve teşekkürlerle ayrılırken, veliler ve öğrenciler hazırlanan “Atatürk’ü Anma Odası”nda Ata’larına mektuplar yazdılar.