Yerli Malı Haftası

Hedefi yerli mallarının tüketiminin artması olan Yerli Malı Haftası II.Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik sıkıntının ardından yabancı ülkelere para akışını engellemek adına ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1946 yılından beri uygulanmaya başlamıştır. Yerli Mallarının tüketimini arttırma ve yerli malı kullanımına teşvik etme maksadıyla Ezgililer Eğitim Kurumları öğretmenleri ve öğrencileri de bu haftanın anlam ve önemini vurgulamak adına güzel bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte öğrencilerimiz hem yerli malı tüketimini kavradılar hem de sofra adabı,sofra düzeni ve kuralları hakkında bilgi sahibi oldular.Ardından öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları meyve şapkalarıyla seslendirdikleri şarkılarla okudukları şiirlerle hoşça vakit geçirdiler.