EZGİLİLERDE NOSTALJİ RÜZGARLARI ESTİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, 2. sınıf öğrencilerinin ve öğretmenlerin titizlikle hazırladığı ‘’ Geçmiş ve Bugün’’ temalı etkinlikte dünden bugüne değişen yaşamı, buna bağlı olarak terk etmek durumunda kaldığımız alışkanlıkları ve unuttuğumuz değerleri gözler önüne serdi. Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu, idari kadro ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu etkinliğe velilerden de yoğun ilgi vardı. Geçmişten bugüne şarkılar söylendi, anılar paylaşıldı. Eskiden kullandığımız eşyalar gösterildi, hatıra fotoğrafları çektirildi ve daha neler neler… Kimi adını bile unuttuğu eski sevgilisini hatırladı, kimi gençliğinin aynadaki yansımasını gördü. Kimileri de geçen onca zamana ‘’ Vay be, ne günlerdi!’’ diyerek belki de geçmişte yapmayı istediği ama yapamadığı şeyler için hayıflandı. Geçmişin o masum, o temiz, o heyecanlı günlerini anımsayan buğulu gözler ara sıra uzaklara daldı, belki bir parça hüzünlendi. Günün sonunda akıllarda eskinin hoşluğu, gözlerde ise parlak bir ışıltı kaldı.

Kendi geleneğini ve kültürünü yaşanmışlıklarla, evrensel değerlerle ve eğitime dair bütün doğrularla harmanlayarak oluşturan Ezgililer Eğitim Kurumları, geçmişten aldığı ışıkla sağlam adımlarla, başarıyla bugüne kadar gelmiştir. Bugün elde etmiş olduğu başarı, geçmişe ve geleneklere verdiği önem doğrultusunda şekillenmiş, bünyesinde her daim eğitim gönüllüleri bulunmuştur. Gelenekleri yaşatmak ve geçmişten geleceğe doğru mesajlar aktarmak adına bu tür etkinlikleri aksatmayan Ezgililer Ailesi, insana ve özümüze verdiği değeri bir kez daha ortaya koymuştur. Etkinliğin sonunda sınıf annelerine günün anısına Ezgililer Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Ali Rıza GÜL tarafından çiçek takdim edildi. Böylece ‘’ Geçmiş ve Bugün’’ temalı bu hoş etkinlik noktalanmış oldu. Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu, bu anlamlı etkinliğin oluşumunda ve etkinlik süresince emeği geçen tüm öğretmenlerine, velilerine, öğrencilerine ve tüm personellerine en içten teşekkürlerini ve sevgilerini sunar.