Cumhuriyetimiz 90 Yaşında!

Özel Ezgililer İlköğretim Kurumlarında Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Okul Müdürü Sezen Kılınç, “Cumhuriyet en aydınlık yoldur. Bizim Cumhuriyet’e sahip çıkacak, onu geliştirecek gençlere, sizlere olan inancım sonsuzdur.” Diyerek öğrencilerine olan güvenini belirtti. Ayrıca Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesi”ni anlamanın ve yorumlamanın öneminin üzerinde duran Kılınç, her gencinin hem Gençliğe Hitabe’yi hem de Gençliğin Ata’ya cevabını özümsemesinin önemini vurguladı.

Okul öğrencilerinin şiirleri ve Gençliğe Hitabe’nin hep birlikte okunmasıyla kutlamanın ilk kısmı sona erdi.

Okulun konferans salonunda devam eden kutlama programında 5,6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Cumhuriyet Orotoryosu” büyük ilgi gördü. Velilerin katılımıyla gerçekleşen gösteride izleyenler hem coşkulu, hem hüzünlü ama en çok da gururlu onlar yaşadı.