EZGİLİLER YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR

Okulumuzun 6. sınıf öğrencileriyle Fen Bilimleri dersinde konuları daha iyi anlayabilmeleri adına Fen Zümresi tarafından laboratuvar uygulaması yapıldı. Gruplara ayrılan öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde deneylerini gerçekleştirdiler. Yaptıkları deneylerde araç ve gereçleri doğru kullanarak uygun sonuçlara ulaşmayı başaran Ezgililer öğrencileri, deney aşamasında eğlenerek öğrendiler. İki hafta boyunca Fen Bilimleri dersini laboratuvar ortamında işleyen öğrencilerin bu uygulamadan çok memnun kaldıkları gözlemlendi. Bire bir yapılan laboratuvar uygulamalarının Fen Bilimleri dersi açısından ne kadar önemli bir yer tuttuğu bir kez daha ispatlanmış oldu.

‘’İşitirsem unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam anlarım.’’

KONFÜÇYÜS