MAVİSEL YENER’DEN OKULUMUZA JEST

MAVİSEL YENER’DEN OKULUMUZA JEST



      Okulumuz Türkçe Zümresi tarafından yürütülen ve kitap okuma alışkanlığını geliştirme adına yapılan etkinliklere yine Türkçe Zümresi, güzel bir organizasyon daha eklemeye hazırlanıyor. TÜYAP Kitap Fuarı için Samsun’ a gelecek olan çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden Mavisel YENER, Türkçe Zümresi ile yürütülen görüşmeler sonucunda bir gün erken gelme kararı alarak, okulumuzu ziyaret edip öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirecektir. 22 Şubat 2016 Pazartesi günü gerçekleşecek buluşmayla eş zamanlı olarak kurulacak olan stantta ilk dersten itibaren Mavisel YENER’in kitapları satışa sunulacaktır. Aynı gün içerisinde imza etkinliği de gerçekleştirilecektir. Velilerimize tarafımızdan ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

 

Mavisel Yener

Mavisel Yener 1962'de Ankara'da doğdu. 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu. Çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro gibi değişil türlerde altmışa yakın eser verdi. Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında yazılmış pek çok yapıta editör olarak da imza attı. TRTİzmir radyosunda, “Yüreğimizdeki Sesler” ve “Kitap Kurdu” isimli iki radyo programı hazırladı ve sundu. Halen Cumhuriyet gazetesinin kitap ekinde inceleme ve eleştiri yazıları yazan Mavisel Yener’in öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer almaktadır. Yazarın A.Akal ve N.Yılmaz ile birlikte yazdığı “Kırmızı Şemsiye” adlı oyunu, 2011‐2012 sezonunda, İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenmektedir.

Yaşar Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Yazı Ödülü (1978), Yeni Asır gazetesinin İçimizdeki Köşe Yazarları Ödülü (1998), “Evinden Kaçan Masal” ile Tömer Anadili Masal Yarışması Ödülü (1999), “Su Yeşili” öyküsü ile Tömer Anadili 2000’e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), “Üşengeç” adlı yapıtıyla BU Yayınevi Çocuk Mizah Öyküleri ödülü (2001), Samim Kocagöz Öykü Birincilik Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Kayıp Seslerin İzinde adlı romanıyla BU Yayınevi Çocuk romanı birincilik ödülü (2002), Mavi Zamanlar adlı yapıtıyla Tudem edebiyat yarışması Çocuk Romanı birincilik ödülü (2003), Mavi Ay adlı ortak yapıt ile Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü(2004), İzmir’i Sevenler Platformu’nun, Başarılı ve Mücadeleci Türk Kadını Onur Ödülü (2004), “Ocakçı Gözleri” isimli öyküsüyle Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri ödülü (2005), ÇGYD (1994‐2008) arasında, 15 Yılın En İyi Çocuk Şiirleri Kitabı Özel Ödülü( A.Akal’la birlikte) (2009), Çamlaraltı Koleji Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Büyük Ödülü'nü (2012) kazandı.

Yapıtları

§  Mavi Elma

§  Evinden Kaçan Masal

§  Vampir Öyküsü

§  Çikolata Zamanı

§  Zeki'nin Zekâsı Kaçtı

§  Üşengeç

§  Zaman Torbası

§  Komik Şiirler

§  Kızlar Sünnet Olur mu?

§  Şaşkın Şiirler

§  Dinozorla Kahvaltı

§  Sihirli Masallar

§  Mustafa Kemal'in Kayıp Seslerinin İzinde

§  Sırsayar

§  Derin Yırtmaç

§  Gitme Dönmezsin

§  Dolunay Dedektifleri 1 İz Peşinde

§  Dolunay Dedektifleri 2 Dehşet Mektuplar

§  Dolunay Dedektifleri 3 Mumya Dükkânı

§  Dolunay Dedektifleri 4 Korkunç Satranç

§  Dolunay Dedektifleri 5 Ölüler Ormanı

§  Çılgınlar Sınıfı Korsan Takımı

§  Çılgınlar Sınıfı Çıldıran Kasaba

§  Uçan Goril

§  Köpek Okulu

§  Köpeğim Aşık Oldu

§  Tırtıl Teyze

§  Küçük Dedektif Birce

§  Masalcının Mektubu

§  Mavi Orman

§  Dipsiz Göl

§  Ödev Makinesi

§  Düş Sandığı

§  Mavi Zamanlar

§  Şiir Saldım Gökyüzüne

§  Kayıp Kitaplıktaki İskelet (A.Akal ile ortak çalışma)

§  Öğretmen Neden Çıldırdı?

§  Hayaletten Mektuplar

§  Çılgın Köpek Dizisi

§  Kedi Ted'in Serüvenleri

Şiir Kitapları:

§  Mavi Ay

§  Kuş Uçtu Şiir Kaldı

§  Kar Sesi

§  Şiirimi Kedi Kaptı

§  Ay Kaç Yaşında?

§  Denizin Büyüsü

§  Kırmızı Şemsiye

§  Kaç Güneş Var (A.Akal ile ortak çalışma)

§  Önce Çocuklar Düşledi (2004)