Ezgili Öğrenciler Sanat Gezisinde - 4A ve 4B Sınıfı Ders Etkinlikleri

Özel Ezgililer Eğitim Kurumları 4A ve 4B sınıfı öğrencileri  ders etkinlikleri çerçevesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Çiğdem Kılıç Tütüncü eşliğinde OMÜ Heykel Bölümünü ziyaret ettiler.

Amacı sanatın ne olduğunu anlamak ve kavratmak olan gezide. Eserlerin nasıl yapılıp sanat eseri haline dönüştüğü araştırıldı. Öğrenciler Heykel atölyesinde seramik, çamur, mermer, demir ve ahşaptan yapılan heykelleri incelerken hangi malzemelerle hangi heykeller yapılabileceğini araştırdılar.Heykelleri birebir inceleyen 4.sınıf öğrencileri OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Ramazan Tilki’ye sorularını yönelterek cevap aradılar.

Heykel atölyesinin ardından baskı atölyesine geçen Ezgili öğrenciler baskı çeşitlerini ve baskıların neyle yapıldığını inceledi.