DÜNYA VATANDAŞI OLMA YOLUNDA YABANCI DİLLERİN ÖNEMİ

Özel Ezgililer Eğitim Kurumlarının düzenlemiş olduğu Oxford Kalite Programı Koordinatörü tarafından sunulan “Çocuklarımızın Dil Eğitim Süreci ve Evimizdeki Aktivite Çantası” isimli seminer büyük ilgi gördü. Seminerde çocuklarımızın dil öğrenim süreçlerinin aşamalarına ve her bir zeka alanına hitap eden çeşitli etkinlik örneklerine yer verildi. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirecek, hayal dünyalarına hitap edecek; ailelerin çocuklarla birlikte üretebilecekleri malzemelerle oyunlar oynayarak dil öğrenim becerilerini nasıl geliştirebileceklerinin, dünya ile nasıl iletişime geçebile-ceklerinin ve veliler ile okulda kazanılan becerilerin okul dışında nasıl uygulanabileceğinin örnekleri sunuldu. İnteraktif ortamda yapılacak seminerde velilerin kendi yaşantılarından verdikleri örnekler, oyun ve etkinlik örneklerine eğlenerek dahil olmaları, semineri de daha keyifli hale getirdi.

Seminerin ikinci bölümünde Sınırsız Eğitim Hizmetleri Koordinatörü tarafından dijital plat-formda yabancı dil eğitiminde kullanım alanları, dijital platformların nasıl kullanılması gerektiği ve yabancı dil eğitimine katkılarıyla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Özel Ezgililer Eğitim Kurumları, akademik başarının yaşam başarısı ile perçinlenmesini sağlayan bu seminerle yabancı dil eğitimine vermiş olduğu önemi bir kez daha ortaya koydu.