AVRUPA ERASMUS PLUS İÇİN EZGİLİLERDE BULUŞTU
Geçtiğimiz yıl koordinatörlüğünü yürüttüğümüz ‘’ The Young Journalist’’ isimli Comenius Çoklu Okul Ortaklığı projesini başarıyla tamamlayan Ezgililer Eğitim Kurumları, AB projelerine bir yenisini daha ekleyerek bu yıla da hızlı bir giriş yapmış oldu. Romanya’da 159 proje arasında 3. Sıradan kabul edilen Erasmus Plus Ana Eylem 2 " e-Management of Multidisciplinary Projects for Secondary Schools’’ projesine ortak oldu. Proje ortakları olarak Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Kocaeli/Türkiye’den okullar da kabul edildi.
İki yıl sürecek olan projede öğrencilerin okullarında ve sosyal çevrelerinde yaşadıkları yaygın sorunları azaltmaya yönelik ortak bir müfredat oluşturulacak. Müfredat oluşturulurken öğretmenler Google Drive, etwinning/twinspace, facebook gibi e-platformları kullanacaklar. Öğrencilerin yaşadıkları sorunlar dikkate alınarak sosyal ilişkiler, iletişim, sağlıklı yaşam, sanal şiddet, sözlü şiddet, çocuk hakları ve insan hakları gibi konulara ilişkin multidisipliner 5 farklı proje, etwinning platformu üzerinden çocuklara uygulanacak. Projeye katılan öğrenciler tarafından oluşturulacak olan Ortak Avrupa Müfredatı ile ana dil ve yabancı dil becerilerini, dijital ortam becerilerini; sosyal becerilerini, iletişim becerilerini ve girişkenlik düzeylerini artırmak amaçlanmaktadır.
Projenin ikinci hareketliliği için Samsun’a gelen Avrupalı misafirlerimiz, 1-5 Aralık 2015 tarihleri arasında Ezgililer Eğitim Kurumlarında toplantılarını gerçekleştirdiler. Toplantıların ilk gününde farklı ülkelerden gelen öğretmenler, kendi okullarında yaptıkları projeleri ve uyguladıkları etkinlikleri paylaştılar. Ezgililer Eğitim Kurumları Proje Ekibi ise geçtiğimiz yıl Portekiz’den bir okul ile birlikte yürüttükleri ‘’Think Green’’ isimli etwinning projesini konuklarına sundular. Toplantının ikinci ve üçüncü gününde Romanya proje ekibinden Dobre George Valentin, projeye katılan bütün öğretmenlere Google Drive araçlarını kullanmaya yönelik bir eğitim verdi. Ardından proje yazarı ve projenin genel koordinatörü Claudia Mihai, öğretmenlere ortak müfredatın nasıl oluşturulacağına dair bir sunum gerçekleştirdi. Aynı gün Ezgililer Eğitim Kurumları Proje Ekibi de ‘’Çözüm Odaklı İletişim’’ konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantıların son iki gününde ise müfredatın nasıl yazılacağına dair çeşitli örnekler verilerek ve uygulamalar yapılarak projenin ilerleyen aşamaları için ayrıntılı zaman çizelgesi oluşturuldu.
Projenin ilk ayağı tamamlanırken proje yazarı ve genel koordinatörü Claudia Mihai, Ezgililer Eğitim Kurumlarını her yönden çok beğendiklerini dile getirdi. Ayrıca kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlik için minnettarlıklarını iletti. Son olarak Ezgililer Eğitim Kurumları Proje Ekibi ile birlikte çalışmaktan büyük zevk aldıklarını belirten Mihai, üzerine çalışılan projenin ileriki zamanlarda ödül kazanabileceğini aktardı.
Konuklarını iki ayrı grup halinde ülkelerine gönderen Ezgililer, proje için çalışmalara aralık vermeden başladı.