Sınav Kaygısı Semineri

Ezgililler'de öğrencilere yönelik rehberlik etkinlikleri devam ediyor...

İlkokul rehber öğretmeni Psikolog Özge Tan tarafından 4. sınıf öğrencilerine, "Sınav Kaygısı” semineri verildi.

Seminerde, öğrencinin sınav sırasında bilgiyi etkili kullanmasına engel olan kaygının performans üzerindeki etkisini azaltmak ve ortadan kaldırmak hedeflendi.

Kaygı nedenleri, baş etme yolları üzerine eğlenceli etkinliklerden oluşan bir grup atmosferi sağlandı. Gevşeme ve nefes alma egzersizi ve teknikleri de seminerde yer alan çalışmalar arasında bulunuyor. Seminer sonunda Psikolog Özge Tan öğrencilerin, sınavlarla ilgili sahip oldukları olumsuz düşünce ve duygularını şişirdikleri balonlara üfleterek, tüm bu olumsuz düşünce ve duygulardan keyifli dakikalar geçirerek arınmalarını, rahatlamalarını amaçladı.