Ezgili Minikler Biyolojik Çeşitliliği Öğreniyor

Kurulduğu günden bu yana çevreye yönelik olumlu tutum ve davranışlar geliştiren çevresine saygılı ve çevre sorunlarına çözümler üretebilen bireyler yetiştirmeyi ilke edinen Ezgililer Eğitim Kurumları, 64 farkı ülkede yaklaşık 49 bin okulun faaliyet gösterdiği Eco-Schools (Eko-Okullar) programında iki kez üst üste "Yeşil Bayrak" almayı hak kazanmıştır.

Eco-Schools programı dahilinde Ezgili minikler, okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Uğur Altunbayrak'ın sunumu ile "Biyolojik Çeşitlilik" kavramını öğrendi. Doğada insanların yalnız olmadıklarını, diğer canlıların da olduğunu ve onların yaşamlarına saygı duyarak onların ekosistemdeki önemlerini kavrayan minikler, sunum sonrasında öğrendiklerini sınıf ortamında arkadaşlarıyla tartışarak değerlendirdi.