Haberler | Samsun Özel Okul Anaokulu İlkokul ve Ortaokul
EZGİLİLERDE İFTAR YEMEĞİ

Ezgililer ailesi; yöneticilerin, idarecilerin, okul aile birliğinin, öğretmenlerin ve personelin katılımıyla gerçekleşen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Çanakkale Destanı'nın 109. yıl dönümünde kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun.

"Çanakkale geçilmez." deyip bırakmayın. O ruhu, onlarca hikâyeyi, bu vatanın bugünkü varlığını nasıl koruduğunu çocuklarınıza anlatın. Anlatın ki bugünün kıymetini bilsinler ve eğitim hayatlarını daha anlamlı hâle getirip hem kendilerine hem de bu aziz vatana daha faydalı bireyler olsunlar. Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümü kutlu olsun. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, aziz şehit ve gazilerimize, kahraman milletimize teşekkür eder, tüm milletçe onlara layık olabilmeyi dileriz.

TEKNOPARKTAYIZ

4.sınıf öğrencilerimiz “Kendimizi İfade Etme Yollarımız” PYP teması kapsamında “Bilim ve teknolojinin gelişmesi insan yaşamını etkiler.” ana fikrine bağlı olarak Samsun Teknopark’ı ziyaret etti. 4. sınıf öğrencilerimiz, Teknopark'ta ileri teknoloji alanında çeşitli disiplinlere hitap eden yaratıcılık, yenilikçilik (inovasyon) ve girişimcilik kültürünü inceleme fırsatı buldular. Proje tasarlama ve uygulamaların hangi aşamalardan geçtiği ve nasıl geliştirildiği konularında sorularına cevaplar buldular.

MİNİKLER A KIZ TAKIMIMIZ İL ÜÇÜNCÜSÜ

Ezgililer Eğitim Kurumları Minikler A Kız Jimnastik Takımı, 5 Mart tarihinde yapılan Okullar Arası Artistik Jimnastik il şampiyonasında üçüncü olarak bizleri gururlandırmıştır. Öğrencilerimizi, ailelerini ve antrenörlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

SUNAY AKIN EZGİLİLER KOLEJİNDE

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden yazar, şair ve büyük sanatkâr Sunay Akın’ı okulumuzda ağırlamaktan büyük onur duyduk. Gündüz öğrencilerimizle akşam ise velilerimizle gerçekleştirdiği “Cumhuriyet Yolunda” söyleşisiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun bilinmeyen öykülerini paylaşan değerli sanatçımız Sunay Akın, öğrencilerimize ve bizlere unutulmaz anlar yaşattı. Anlatımlarıyla ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza hissettirdiği değerler ile bizlere ve velilerimize yaşattığı harika deneyimler için Sayın Sunay Akın’a ve değerli ekibine çok teşekkür ederiz.

Lise Tanıtım Günleri

7. ve 8. sınıf öğrencilerimizin liseye hazırlık sürecinde lise hedeflerini şekillendirmek adına mezun öğrencilerimizle düzenlediğimiz lise tanıtımlarına Samsun’da bulunan nitelikli okullar ile devam ettik. İlk dönem İstanbul’daki nitelikli okulları gezerek fikir elde eden öğrencilerimiz; İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, Aziz Atik Fen Lisesi, Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesindeki mezun öğrencilerimizle bir araya gelerek Samsun’daki nitelikli okullara dair fikir edindiler. LGS süreçleriyle ve okudukları okullarla ilgili paylaşımda bulunarak öğrencilerimizi bilgilendiren değerli mezunlarımıza teşekkür ederiz.

SWAP MEET

According to our Pyp theme "Sharing the planet "our Preschoolers held a Swap Meet in our Play room. Each child participated by bringing in books and toys from home that they no longer use. They really enjoyed swaping their books and toys with their friends, it was a great success. Huge thanks! to class A ,B and C ! We all agreed that to reusing something is a great help to the planet.