EZGİLİLER KEP TÖRENİNDE İKİ GURURU BİRLİKTE YAŞADI

27 Mayıs 2016 Cuma günü, İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz ÇETİNKAYA’nın da misafir olarak katıldığı diploma ve kep atma töreni, görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Bu önemli gece, Ezgililer Eğitim Kurumları Ortaokul Müdürü Haydar ÜRÜN’ün konuşmasıyla açılırken öğrenciler adına da bir öğrenci konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Geleneksel Flama Teslim Töreni gerçekleştirildi. 8. sınıf temsilcisi flamayı öperek Ezgililer Ailesi geleneğini ifade eden sözlerle 7. sınıf temsilcisine teslim etti. Flama Teslim Töreni’nin sonrasında tüm 8. sınıf öğrencileri sahneye davet edildi. Platformdaki yerlerini alan öğrenciler, seyircileri gururla selamlarken hem velilerin hem de 8. sınıf öğrencilerinin heyecanı ve gururu göze çarpıyordu. Ardından teker teker sahneye davet edilen 8. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin elinden diplomalarını alırken objektiflere unutulmaz kareler bıraktılar. İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ da diploma takdim edenlerin arasındaydı. Sahneye alkışlarla çıkan Turan ATLAMAZ, öğrencilere ve Ezgililer Eğitim Kurumlarına ithafen yaptığı konuşmasında ülkenin geleceği adına önemli bir işin gerçekleştirildiğini; aklı hür, vicdanı hür bireylerin yetiştirildiğini ve bu sayede geleceğe umutla bakılabildiğini dile getirdi. Geceye hem misafir hem de bir Ezgililer Eğitim Kurumları velisi olarak katılan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz ÇETİNKAYA, biricik yavrusuna diplomasını kendi elleriyle takdim etti. Ayrıca geceye dair konuşmak için mikrofonu eline alan Cengiz ÇETİNKAYA, Ezgililer Eğitim Kurumlarını ve tüm Ezgililer Ailesi’ni gururlandıran önemli bir bilgiyi paylaştı. İlkadım Milli Eğitim Müdürü Cengiz ÇETİNKAYA, Ezgililer Eğitim Kurumlarının Türkiye genelinde gerçekleştirilen Merkezi Ortak Sınav’da İlkadım ilçesinde ve Samsun ilinde 1. olduğunu ilan etti ve Ezgililer Eğitim Kurumlarına bu büyük başarıdan dolayı tebriklerini sundu.  Bu söylemler üzerine salonda büyük bir alkış koparken öğrencilerin ve velilerin haklı gururu görülmeye değerdi. Diplomaların takdimi sonrasında topluca sahnede yerlerini alan 8. sınıf öğrencileri, geri sayımın ardından coşkulu bir şekilde kep attılar. Kep Atma Töreni’nin ardından bahçeye davet edilen misafirler, 8. sınıf öğrencileri için özel olarak organize edilen havai fişek gösterileriyle keyiflendiler. Ezgililer Eğitim Kurumları 8. Sınıflar Kep Töreni, hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından sona erdi.