Ezgililer İstanbul Bir Kez Daha Feth Etti

Özel Ezgililer Eğitim Kurumları, 7. Sınıf öğrencileri için Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında 13-16 Mart tarihleri arasında düzenlediği “Ezgililer İstanbul’da” gezisi oldukça renkli geçti. Geziyi düzenleyen  Okul Müdür Baş Yardımcısı Hülya Erdin, Fen ve Teknoloji öğretmeni Uğur Altunbayrak  ve İngilizce Öğretmeni Ebru Ökten, Türkçe öğretmeni Gökhan Morgül ve Matematik Öğretmeni Buket İzci Uyar, sıradan bir İstanbul gezisini, öğrencilerin faydalanabileceği ve aynı zamanda da eğlene-bileceği bir formata dönüştürerek, daha çok atölye çalışmaları ve sergi ziyaretlerini içerin bir gezi planladıklarını ifade etti. Gezi kapsamında 3 müze ziyareti, 3 atölye çalışması ve 1 sergi ziyaretine katılan öğrenciler, hem değişik yerler görmenin zevkini yaşadı, hem de gerçekleştirdikleri aktiviteler ile akademik anlamda kendilerini geliştirdiler.

Gezide Miniaturk Parkı, Santral İstanbul Enerji Müzesi, Akvaryum İstanbul burada “The Human Body” sergisine katıldılar, ayrıca mekanda yer alan Akvuryam ve Yağmur Ormanları Tema Parkları ziyaret edildi. Rahmi Koç Müzesi, Uluçali Reis Denizaltısı ve Keşif Küresi’ndeki aktivitelere ve daha sonra Renkli Matematik Dünyası isimli atölyede çalışmalara katıldılar. Dinlenmek amaçlı English Spoken Cafe’ye gidildi. Gezinin yorgunluğunu  Ataşehirdeki Paladium AVM  merkezinde eğlenerek ve alışveriş yaparak dinlendiler.

Gezinin son değerlendirmesini yapan görevli  Okul Müdür Baş Yardımcısı ve öğretmenler “katılan bütün öğrenciler, veliler, yönetim kurulu ve tur şirketine çok teşekkür ettiler. Bu gezi ile değişik bir format denedik. Başarılı ve faydalı olduğuna inanıyoruz. Ezgililer’in adına yakışır bir şekilde hem gezdik, hem eğlendik hem de öğrencilerimizin akademik anlamda gelişmelerini sağladık. Ayrıca Santral İstanbul ve English Spoken Cafe’deki atölye çalışmalarında, İstanbul dışından gelen ilk okul grubu olduğumuzu öğrendiğimizde, yaptığımız gezinin amacına ulaştığını bir kere daha anladık” dediler.