EZGİLİLER BEYPAZARI'NI, ANKARA'YI VE SAFRANBOLU'YU GEZDİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, 4. sınıf öğrencileri ve velileriyle Beypazarı’nı, Ankara’yı ve Safranbolu’yu gezdi. Ezgililer Eğitim Kurumları Kampüsü’nden hareketle yolculuk başlarken sabah 7 sularında Beypazarı’na varıldı ve burada kahvaltı edildi. Kahvaltının ardından Hıdırlık Tepesi’ne gidildi. Burada ebru yapmak isteyenler ve Hacivat Karagöz oynatmak isteyenler eğlenceli vakit geçirdiler. Hıdırlık Tepesi’nin ardından kafile Ankara’ya gitmek üzere yola koyuldu. Ankara’ya varan kafile öğlen yemeğini yedikten sonra soluğu Ata’nın huzurunda aldı. Anıtkabir ziyareti bir yandan neşelendirirken bir yandan da duygulandırdı. Ata’nın ışığında ilerleyen bir eğitim kurumu olan Ezgililer için Anıtkabir ziyareti bambaşkaydı. Anıtkabir’de bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyen kafile, Anıtkabir ziyaretinin ardından kalacağı otele doğru yola çıktı. Otelde yenilen akşam yemeğinin ardından dinlenmek için odalara çekilen kafile bir sonraki günün sabahında kahvaltı için otelin kahvaltı salonunda buluştu. Kahvaltılar yapıldıktan sonra tur kaldığı yerden devam etti. Önce Kurucu Meclis olarak kabul edilen I. Meclis’i ziyaret eden kafile, daha sonra 2. Meclis’e ve bugünkü TBMM binasına ziyarette bulundu. Meclis ziyaretlerinin ardında öğle yemeği yenildi ve Safranbolu’ya doğru yola çıkıldı. Bir Bektaşi köyü olan Yörük köyüne varan kafile, burada alışveriş için serbest zaman verdi. Alışverişin ardından sırasıyla Cam Seyir Terası( Kristal Teras), Safranbolu Hükümet Konağı, Saat Kulesi; Semerciler, Manifaturacılar, Demirciler, Bakırcılar Arastaları, İzzet Mehmet Paşa Cami, Köprülü Mehmet Paşa gezildi ve görüldü. Daha sonra evleri ve lokumlarıyla ünlü Kaymakamlar Konağı ziyaret edildi. Yemeniciler Arantası’nda verilen alışveriş molasının ardından Filiz Abla Konağı ziyaret edilerek tur tamamlanmış oldu. Gayet eğlenceli ve öğretici bir turun ardından neşeli bir şekilde otobüse binen kafile, dönüş için yola çıktı. Bu güzel tur için YAVUZTUR’a ve personellerine; bizlerle birlikte olan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.