EZGİLİLER ATA’NIN HUZURUNDA

Ezgililer Eğitim Kurumları 6. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Beypazarı, Ankara ve Safranbolu’yu gezdi. Kafile, ilk durak olan Beypazarı’nda tarihi Bağevinde kahvaltısını yaptı. Kahvaltının ardından yöresel ürünlerin sergilendiği Beypazarı Çarşısı’ndan geçerek Yaşayan Müze’yi ziyaret eden Ezgililer, ıhlamur baskı ve ebru gibi birçok geleneksel sanatı icra etti. Ardından Ankara’ya doğru yola çıkan kafile, lüks bir restoranda öğle yemeğini yedikten sonra I. Meclis’i ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etti. Müze ziyaretinden sonra bugün kullanılan TBMM’ye giden Ezgililer, daha önceden randevu aldığı bir milletvekili ile görüştü. Hemen ardından milletvekilinin danışmanı öğrencilerimize Meclis’i gezdirdi ve genel işleyiş hakkında öğrencilerimize bilgi verdi. Meclis ziyaretinin ardından Ankara’da bulunan Nata Vega alışveriş merkezinde yer alan Aqua Vega akvaryumu gezildi. Burada eğlenceli vakit geçiren Ezgililer, yorucu bir günün ardından kaldıkları otele döndü. Ertesi gün, gezinin asıl amacı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı ziyaret edildi. Anıtkabir ziyareti sırasında duygusal anlar yaşanırken Anıtkabir’deki kalabalık görülmeye değerdi. Ankara gezisini Anıtkabir ziyareti ile tamamlayan Ezgililer, tarihi konakları ile ünlü Safranbolu’ya geçti. Öncelikle yöresel yemeklerle donanmış sofralarda farklı lezzetler tadan Ezgililer, ardından Cam Teras’ı gezdi. Hemen ardından Hıdırlık Tepesi’ne geçen kafile, kafile rehberinden şehir hakkında bilgi aldı. Daha sonra şehre inen Ezgililer, kısa bir şehir turunun ardından Samsun’a dönmek üzere yola çıktı. Bu anlamlı gezide öğrenciler, kültürel ve tarihi birikimlerini yerinde ve yaşayarak artırdılar. Bu başarılı ve keyifli geçen gezide Meclis ziyareti esnasında bizi makamında ağırlayan Samsun Milletvekili Hayati TEKİN’e, danışmanına, gezide görev alan öğretmenlerimize, bizi onurlandıran öğrencilerimize ve Yavuz Tur’a teşekkürlerimizi sunarız.