EZGİLİLER EGE'Yİ TURLADI

Ezgililer Eğitim Kurumları, 50 öğrenci ve 5 öğretmenden oluşan ekiple Ege yollarına düştü. İlk durak İzmir’di. İzmir Marşı eşliğinde şehre giren kafile, kahvaltı için daha önceden anlaşılan bir işletmede kahvaltısını yaptı. Kahvaltının ardından sırada Konak Meydanı ve Saat Kulesi vardı. Rehber eşliğinde gezintiye başlayan kafile, rehberden aldığı bilgiler ışığında şehri tanımaya devam etti. Daha sonra tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezen kafile, Alaçatı ve Çeşme gezintileri için yola çıktı. Alaçatı’da serbest zaman vererek öğrencilerle bu turistik ve otantik bölgeyi tanımaya çalışan kafile, sokakların otantik yapısına hayran kaldı. Çeşme’de panoramik gezintinin ardından otele yerleşen kafile, günün yorgunluğunu havuzda attı. Havuz sonrası yemekler yenildi, sohbet edildi. Bir sonraki gün planda Meryemana, Efes ve Şirince vardı. Rehber eşliğinde bu yerleri tanıyan kafile, tarihin derinliklerine doğru güzel bir gezinti gerçekleştirmiş oldu. Meryemana ve Efes’ten sonra Mayaların “güvenli yer” olarak işaret ettiği Şirince’ye gidildi. Şirince’nin tarihi dokusu görülmeye değerdi. Yörenin mimarisine uygun evler, köylülerin ürettikleri eşyalar, insanların anlattıkları ve daha neler neler… Şirince köyü gezildikten sonra sırada Nesin Metematik köyü vardı. 3km’lik bir yürüyüşten sonra köye ulaşan grup, köyün dar sokaklarından geçerek toplanma alanına ulaştılar. Yetkili bir kişi tarafından yapılan anlatımla köyde nasıl bir program yürütüldüğünü öğrenen kafile, daha sonra derslikleri gezdi. Şirince köyü gezintisinden sonra otele doğru hareket edildi. Önceki gün olduğu gibi havuzda dinlenildi, ardından yemekler yenildi. Geç saatlere kadar sohbetler edildi. Son konaklama günüydü bundan dolayı tat damaklarda kalmıştı ve turun son ana kadar tadı çıkmalıydı. İlerleyen saatlerde yorulan öğrenciler teker teker odalarına çekildi. Bir sonraki gün kafile Samsun’a dönmeden önceki son noktası olan, yemek ve alışveriş amaçlı girilen Bornova Forumun ardından yola devam edildi. Whatsapp’tan paylaşılan fotoğraflarla ve videolarla sanki gezideymiş hissi yaşayan veliler dahil olmak üzere herkesin geziden kazanımları vardı. Tüm katılımcıların eğlendiği, birlikte bir şeyler yapmanın ve sorumlulukları paylaşmanın hazzına vardığı Ege turu, kafilenin okul önünde bekleyen ailelerle buluşmasıyla son buldu. Otobüsten gülen gözlerle inen öğrencileri görmek mutluluk vericiydi. Ezgililer Eğitim Kurumları bir etkinliği daha başarıyla noktaladı. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.