EZGİLİLERDEN COŞKULU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

Ezgililer Eğitim Kurumları, bayramları gününde kutlama geleneğine coşkulu bir kutlamayla devam etti. Geçtiğimiz yıllara göre daha kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı törende, bayram kutlama bilincini aşılama amacına ulaşıldığı görüldü. Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Aksoy ve Feridun Yılmaz, Genel Koordinatör Dilek Yılmaz, Okul Müdürü Haydar Ürün, tüm idari kadro ve öğretmenlerin hazır bulunduğu, birçok öğrencinin -içlerinde çokça mezun da var- Cumhuriyet Bayramı kutlama hevesiyle yerini aldığı, velilerin de geçtiğimiz yıllardan daha kalabalık bir grup oluşturduğu törene Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitler anısına bulunulan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlandı. Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye davet edilen Okul Müdürü Haydar Ürün, coşkulu ve duygulu konuşmasıyla katılımcılara “bayram bilinci” aşıladı. Okul Müdürü Haydar Ürün’ün konuşmasının ardından 5. sınıf öğrencileri sahneye davet edildi. İzleyenlere birbirinden güzel gösteriler sunan 5. sınıf öğrencileri, seyircilerin takdirini ve sempatisini kazandı. Konferans salonundaki program bittikten sonra tüm katılımcılar okul bahçesine davet edildi. İzleyenleri birçok sürpriz bekliyordu. Öncelikle, Ezgililer Eğitim Kurumları öğretmenlerinden oluşan koro sahne aldı. Birbirinden güzel marşları coşkuyla okuyan öğretmenlerin müzik alanındaki kabiliyetlerinin derecesini izleyenlerin coşkulu alkışı ortaya koyar nitelikteydi. Marşların hemen ardından 5. sınıf öğrencilerinin zeybek gösterisi vardı. Başarılı performanslarıyla izleyenlerden büyük alkış alan öğrenciler, bayram coşkusunu en derinden hissedenler arasındaydı. Zeybek gösterisinin ardından havai fişekler gökyüzünü aydınlattı. Herkes telefonlarıyla bu güzel anları ölümsüzleştirirken Ezgililerde gururla yaşanan bir bayram daha sona erdi. Ezgililer Eğitim Kurumları, tüm millî bayramlara ve özel günlere verdiği önem ve özel günler için gerçekleştirdiği kutlamalarla akademik başarı alanında ve sosyal alanda olduğu gibi Samsun’a örnek olmaya devam etti.