EZGİLİLER EĞİTİM KURUMLARI İSTANBUL'UN YOLUNU TUTTU.

Ezgililer Eğitim Kurumları 8. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde nitelikli liseleri daha yakından tanımak adına İstanbul'un yolunu tuttu. Sabah erken saatlerde İstanbul'a varan kafile, kahvaltının ardından Kabataş Erkek Lisesini gezdi. Kabataş Erkek Lisesinde okuyan Ezgililer mezunu öğrencilerin anlatımlarıyla okulu tanıyan 8. sınıf öğrencileri, okul hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra öğle yemeği için mola verdi. Öğle yemeğinin ardından İstanbul Erkek Lisesini ziyaret eden Ezgililer, bu okulda okuyan mezun öğrencileriyle buluştu. Ezgililer mezunlarının rehberliğinde İstanbul Erkek Lisesini gezen 8. sınıf öğrencileri, öğretmenlerden de okul hakkında detaylı bilgi aldı. Daha sonra buradan Galatasaray Lisesine geçen kafile, yine burada okuyan Ezgililer mezunlarının rehberliğinde Galatasaray Lisesini daha yakından tanıdı. Lise gezilerinin ardından konaklayacağı otele giden kafile günü noktalamış oldu. Gezinin ikinci günü, yapılan kahvaltının ardından Koç Müzesini ziyaret eden kafile, burada yer alan birçok klasiği yakından gözlemledi. Müzede gerçekleştirilen matematik etkinliğine de katılan 8. sınıf öğrencileri, müze gezisinin ardından sırasıyla Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı'nı gezdi. Geziler esnasında birçok bilgi edinen 8. sınıf öğrencileri, İstanbul gezisi boyunca hem hedefledikleri liseleri tanıdılar hem de kültür seviyelerine ekleme yapmış oldular. Amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilen gezi süresince 8. sınıf öğrencilerimize her anlamda doğru rehberlik yapan öğretmenlerimize, bize kaliteli hizmet verme anlayışıyla güzel bir tur organizasyonu gerçekleştiren Yavuztura ve Ezgililer ruhunu ve felsefesini doğru anladığını attığı her adımda gösteren 8. sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz.