EZGİLİLER ANKARA GEZİSİNDE

Ezgililer Eğitim Kurumları 4. sınıf öğrencileri, “Bulunduğumuz Zaman ve Mekân” temasının “Farklı nedenlerle yaptığımız seyahatler ve göçler, dünyayı anlamamıza yardımcı olur.” ana fikrine bağlı olarak Beypazarı ve Ankara’yı gezdi. Ezgililer Eğitim Kurumları Kampüsü’nün önünden başlayan yolculuğun ilk durağı Beypazarı’ydı. Kahvaltının ardından bu bölgede yer alan maden suyu tesisini gezen Ezgililer, öğle yemeğinin ardından Beypazarı şehir merkezindeki tarihî dükkânları gezdi. Hemen ardından Beypazarı’nda bulunan Yaşayan Müzeyi gezen Ezgililer, müze gezisinin ardından konaklamak üzere Ankara’ya geçti. Ertesi gün, sırasıyla Anıtkabir’i, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu meclisi olarak kabul edilen 1. Meclis binasını, 2. Meclis binasını ve 3. Meclis binasını gezen Ezgililer, buralarda çeşitli incelemeler yaptı. Gözlemlerini edindiği bilgilerle örtüştüren kafile, gezilen yerlerin ardından “Seyahat nedir? Neden seyahat edilir? Seyahatlerde ne tür bilgilere ulaşılabilir ve neler keşfedilebilir?” sorularına cevap buldular. Farkındalık yaratan bu gezinin planlanmasında ve gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve Yavuztura teşekkür ederiz.