EZGİLİLERDE FRANKOFONİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ezgililer Eğitim Kurumları Yabancı Diller Bölümü Fransızca dersi alan öğrenciler, “Frankofoni Haftası” kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. 5. sınıf öğrencileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesine gidip orada gerçekleştirilen “Frankofoni Haftası” etkinliklerine dahil oldu. Fransızca şarkılar söyleyen 5. sınıf öğrencileri, performanslarıyla göz doldurdu. 6. sınıf öğrencileri yine aynı hafta etkinlikleri kapsamında, bir markete giderek alışveriş yaptılar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fransızca Bölümü öğrencilerinin de katılımıyla Fransızca diyaloglarla gerçekleştirilen alışveriş, planlandığı gibi Fransızca pratiğe dönüşmüş oldu. 7. sınıf öğrencileri, Frankofoni Haftası kapsamında evden getirdikleri malzemelerle sınıfta pasta yaptılar. Malzemeleri ve pastanın yapılışını Fransızca tarif ederek pasta yapan öğrenciler, hem güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler hem de doyasıya eğlendiler. Fransızca dersi alan tüm öğrencilerin verimli bir şekilde geçirdiği Frankofoni Haftası’nda bizlere destek olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fransızca Bölümü öğrencilerine ve bu etkinlikler kapsamında uygulamaları harfiyen yerine getiren öğrencilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.