EZGİLİLERDEN ESKİŞEHİR-KONYA GEZİSİ

Ezgililer Eğitim Kurumları 6. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Eskişehir-Konya turuna çıktı. Ezgililer Eğitim Kurumları Kampüsü önünden hareket eden otobüsle yolculuğa başlayan kafilenin ilk durağı Eskişehir’di. Kahvaltının ardından Sazova Parkı içinde yer alan Masal Şatosu ve Korsan Gemisi’ni gezen kafile, daha sonra Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesini gezdi. Sonra, Odunpazarı Evlerini ve Kurtuluş Müzesini ziyaret eden kafile, şehir turunun ardından konaklamak üzere Konya’ya geçti. Konya’da geçirilen gecenin ardından sabah kahvaltısını da burada yapan kafile, önce Mevlana Müzesini gezdi. Ardından Alaaddin Tepesi ve Alaaddin Camisi’ni ziyaret eden Ezgililer, oradan Meram Bağlarına geçti. Kafile, ziyaretin ardından öğle yemeği yemek için mola verdi. Yemekte Konya’nın meşhur “etli ekmek”ini tadan kafile, yemekten sonra Kelebekler Vadisi’ni ve Konya Bilim Merkezini gezdi. Ezgililer, ziyaretlerin ardından Samsun’a dönmek üzere yola çıktı. Bu güzel gezinin planlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve gezi süresince bizlere destek veren Yavuztura teşekkürlerimizi sunarız.