EZGİLİLERDE ASTRONOMİ GÜNLERİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, alanında uzman birbirinden önemli isimleri “Astronomi Günleri”nde kampüsünde ağırladı. İlk gün öğrencilerin karşısına çıkan Prof. Dr. Ethem Derman’ın esprili ve akıcı anlatımıyla astronomi hakkında birçok bilgi edinen öğrenciler, sordukları zekâ kokan sorularla Prof. Dr. Ethem Derman’ın takdirini kazandı. Sunumuyla ve söyleşisiyle hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin ufkunu açan Prof. Dr. Ethem Derman, insan ilişkileri ve hayata bakışıyla da övgü aldı. İkinci gün Prof. Dr. Hüseyin Kalkan’ın “10’un Katları” adlı sunumu öğrencilerle buluştu. Sunumda evrenin ne kadar büyük olduğunu ve bizlerin onun bir parçası olduğunu çeşitli görsellerle somutlaştırarak anlatan Prof. Dr. Hüseyin Kalkan, öğrencilerde büyük merak uyandırdı. Aynı gün öğleden sonra Öğr. Gör. Kıvılcım Ozaner “Uzay Araştırmaları ve Astronotlar” konulu sunumunu öğrencilerle paylaştı. Beğeniyle takip edilen sunum öğrencileri gelecek hakkında düşünmeye sevk etti. İkinci günün son sunumunda ise Manchester Üniversitesinde görev yapan Dr. Aşan Bacak, İngiltere’den görüntülü konuşma yoluyla Ezgililere bağlanarak çalışmalarıyla ilgili öğrencilere e-konferans verdi. “Dünya’nın Oluşumu” ve “Atmosferin Evrimi” konulu sunumları öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Dr. Aşan Bacak, gelecek dönemde Ezgilileri ziyaret edeceğinin de sözünü verdi.

Sunumlara ek olarak OMÜ Gözlemevi ve Ezgililer Eğitim Kurumlarında düzenlenen atölye çalışmaları ile öğrenciler uygulamalı olarak sürece aktif olarak dahil oldu. Böylece Ezgililer Eğitim Kurumları, Samsun’da bir ilki gerçekleştirerek hem astronomide isim yapmış değerli akademisyenleri öğrencilerle buluşturmuş oldu hem de öğrencilerin astronomiye olan ilgisini artırdı.

Ufuk açan ve öğrencilerin potansiyellerini açığa çıkaran “Astronomi Günleri” için Ezgililer Eğitim Kurumlarında bulunan başta Prof. Dr. Ethem Derman ve Prof Dr. Hüseyin Kalkan olmak üzere; Öğr. Gör. Kıvılcım Ozaner’e, telekonferans yoluyla öğrencilerle birlikte olan Dr. Aşan Bacak’a, OMÜ Gözlemevi Sorumlusu Selami Kalkan’a, atölye çalışmalarındaki desteğinden ötürü Dr. Metin Eser’e, organizasyonu planlayan ve başarıyla yürüten Ezgililer Eğitim Kurumları Fen Bilimleri Zümresine teşekkür ederiz.