ÇOCUK GELİŞİMİNE MONTESSORİ METODU İLE ALTERNATİF YAKLAŞIM

Her çocuğun bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun eğitim vermeyi amaçlayan, her çocuğun özel ve tek olduğunu temel alan, özellikle 0-6 yaş dönemindeki çocukların kendi bireysel öğrenme hızına göre ilerleyebildiği “Montessori Eğitim Sistemi” ile ilgili olarak Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından organize edilen “Çocuk Gelişimine Montessori Metodu İle Alternatif Yaklaşım” adlı eğitim Özel Ezgililer İlköğretim Okulu’nun evsahipliğiyle gerçekleştirildi. İstanbul’dan şehrimize  söz konusu eğitim için gelen Sosyolog-Aile Danışmanı ve Montessori Okulları uygulayıcısı Sayın Özden Arıkoğlu tarafından  gerçekleştirilen eğitimde Montessori Metodu’nun Felsefi Temelleri, Montessori’nin Keşifleri, Duyarlı Evreler – Emici Zihin, Montessori Anaokulunda Bir Gün konuları işlenmiştir. Anaokullarından 55 öğretmen ve idarecinin katıldığı program interaktif bir şekilde 4 saat sürmüş ve soru- cevap kısmıyla sona ermiştir. Programın sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edilmiştir. Katılımcılar, eğitimin çok verimli geçtiğini ve daha önce ilimizde bu konuyla ilgili eğitim yapılmadığını belirterek İl Milli Eğitim Müdürülüğüne teşekkürlerini ifade ettiler.