EZGİLİLERDE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİR RÜZGÂR ESTİ

Ezgililer Eğitim Kurumları, PYP’nin “Bulunduğumuz Mekân ve Zaman” adlı temasının “Geçmişi anlamak, bugünümüzü anlamamıza yardımcı olur.” ana fikrine bağlı olarak “Geçmişten Günümüze” adlı sergiyle Ezgililer ailesine güzel bir etkinlikte daha ev sahipliği yaptı. Geçmiş yılları somut bir şekilde gözler önüne seren birçok detayın barındığı sergi büyük ilgi çekerken misafirler anılarda saklı birçok ayrıntıyı da hatırlama şansı buldu. Sergideki eşyalara bakıp anılara dalanlar, bu anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekmeyi ihmal etmedi. Kalabalık bir veli kitlesinin ve birçok öğrencinin bulunduğu sergiye Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan AKSOY ve Feridun YILMAZ, Ezgililer Eğitim Kurumları Okul Müdürü Haydar ÜRÜN, Ezgililer Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Dilek YILMAZ ile birlikte tüm idareciler ve öğretmenler de katıldı. Sergi esnasında eskilerin parçaları çalınırken herkeste hoş bir eda oluştu. “Meğer eskiler ne kadar da güzelmiş!” ortak duygusunun hâkim olduğu sergiden sonra konferans salonunda tüm misafirleri güzel bir gösteri bekliyordu. Ezgililer Eğitim Kurumları 7. sınıf öğrencilerinin sahnelediği Kanto ile sahne açıldı. İlgiyle ve gülen gözlerle takip edilen Kanto, büyük beğeni kazanırken geçmişe doğru yolculuk da devam etmiş oldu. Hemen ardından 2. sınıf öğrencilerinin dans gösterileri, salonu iyice hareketlendirdi. Miniklerin sempatik tavırları ve başarılı performansları büyük alkış alırken miniklerin dans gösterisinden sonra geçmiş yılları anımsatan slaytlar ve videolar ekranda belirdi. Misafirlerin kendilerini sanki bir zaman makinesinde hissettiği sunumdan sonra 2. sınıf öğrencilerinin hem Türkçe hem İngilizce söylediği eskimeyen şarkılar, izleyenler tarafından takdir edildi. Gösterinin devamında geçmişe dair pasajlar sunulurken izleyenler, hayatlarını bir film şeridi gibi gözlerinin önünden geçirdi. Gösterinin sonunda salonu terk eden izleyenlerin yüzündeki mutluluk görülmeye değerdi. Başarılı bir etkinlikle ailesine hoş bir gün daha yaşatan Ezgililer Eğitim Kurumları, her alanda başarılı bir şekilde var olmaya devam ediyor.