EZGİLİLER ATAOL BEHRAMOĞLU’NU VE HALUK ÇETİN’İ AĞIRLADI

24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Ezgililer 2. Edebiyat Günleri kapsamında Ataol Behramoğlu Şiir Yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya Ezgililer Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aksoy ve Okul Müdürü Haydar Ürün de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda büyük alkışlarla sahnedeki yerini alan Ataol Behramoğlu öğrencilerle şiir hakkında söyleşi yaptı. Söyleşinin ardından şiir yarışmasına geçildi. Öğrencilerin okudukları şiirler jüri ve seyirciler tarafından takdir edilirken öğrencilerin istekli halleri yarışmayı renkli bir hale getirdi. Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri takdim edildi. Keyifli ve çetin geçen şiir okuma yarışmasının ardından usta şair Ataol Behramoğlu, öğrencilerin kitaplarını imzaladı. Programın gündüz bölümü bu şekilde tamamlandı. Programın devamında saat 19.00’da Ezgililer Eğitim Kurumlarının velilerinin ve misafirlerinin oluşturduğu kalabalık bir seyirci kitlesinin karşısına çıkan Ataol Behramoğlu, kendisini izlemeye gelenlerle kısa bir söyleşi yaptı. Ardından usta yorumcu Haluk Çetin sahneye davet edildi ve şiir dinletisi başladı. Birbirinden güzel şiirlerini izleyicilere yaşayarak ak ve yaşatarak okuyan Ataol Behramoğlu, ara sıra yaptığı esprilerle salonu kahkahalara boğdu. Haluk Çetin de Ataol Behramoğlu’nun şiirlerinden bestelediği şarkılarla ünlü şaire eşlik etmeye başlayınca seyredenlerin kulaklarının pası silindi ve sahne güzel bir sanat sokağına dönüştü. Gecenin sonunda konuklarının kitaplarını imzalayan Ataol Behramoğlu, konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Bir yandan da Haluk Çetin CD’lerini imzalarken imzalar esnasında yapılan sohbetler hafızalarda yer eder cinstendi. Ezgililer Eğitim Kurumları, akademik başarının yanına sanatsal etkinlikleri eklemeye devam ederken her alanda başarılı bir kurum olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.