EZGİLİLER ÇEVREYİ KORUMA ADINA BİLİNÇLENİYOR

28 Mart 2016 Pazartesi günü Fen Bilimleri Zümresinin planlayıp organize ettiği etkinlik kapsamında 7.sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Sahası’na ziyarette bulundular. Katı atıkların çevreye zarar vermeden imhası ve geri dönüştürülebilir maddelerin ayrıştırılması hakkında bilgiler alan Ezgililer öğrencileri, plastik atıkların ve kimyasal atıkların nasıl değerlendirildiği konusunda bilinçlendi. Teorik bilgilerin ardından tesisi gezen Ezgililer öğrencileri, katı atıkların işlenme sürecini yakından takip etti. Ziyaret sonunda öğrencilerin yorumlarından çevreye, geri dönüşüme, ve atıkların ayrıştırılması konusuna daha duyarlı yaklaştıkları gözlendi. Toplumsal anlamda duyarlılık kazandıran bu etkinlik için öğretmenlerimize ve Katı Atık Depolama Sahası çalışanlarına teşekkür ederiz.