Çalışan Gazeteciler Günü

Meslek seçimi esnasında yaşanan süreç, bir insanın hayatına direkt etki eden, geleceğini şekillendirme konusunda çok önemli bir yer tutan ve etkileri uzun vadede anlaşılan bir periyottur. Çocuklarımıza meslek seçiminin önemini kavratmak, üretken olabilecekleri ve kendilerini rahat hissedebilecekleri mesleklere yönelmeleri konusunda rehberlik etmek, biz öğretmenlerin ve ailelerin en önemli görevlerindendir. Özel Ezgililer Eğitim Kurumları olarak bizler, çocuklarımızın evrensel düzeyde eğitim almalarının yanı sıra ilerleyen yıllarda seçecekleri mesleklerin kariyer planlamasını daha şimdiden şekillendirmek adına okulumuz Rehberlik Servisi denetiminde meslekleri tanıma programı düzenlemekteyiz. Bu kapsamda ‘’Çalışan Gazeteciler Günü’’ olması dolayısıyla okulumuz 7.sınıf öğrencileriyle Haber Medya Grubuna ziyarette bulunuldu. Haber Grubu içerisinde yer alan televizyon, radyo, gazete ve dergi birimlerini ilgiyle gezen öğrencilerimiz, birimler hakkında yapılan kısa sunumlarda edindikleri bilgiler ışığında yetkililere çeşitli sorular yönelttiler ve aldıkları cevaplarla meraklarını giderdiler. Organizasyona katılan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz, başarılı bir meslek tanıtım etkinliğinin ardından servislerle kampüsümüze geri döndüler. Bu etkinlik kapsamında bizlere kapılarını açan ve mesleklerinin detaylarını aktaran Haber Medya Grubuna sonsuz teşekkürlerimizi sunar, tüm gazetecilerin ‘’Çalışan Gazeteciler Günü’’ nü kutlarız.