Ezgililerde Sağlıklı Beslenme Çalışması

“ Ağaç Yaşken Eğilir” projesi kapsamında Atakum Toplum Sağlığı Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından okulumuzda ilköğretim okulu öğrencilerinde boy kilo ölçümü yapılarak, öğrenci ve öğretmenlerimize “Yeterli ve Dengeli Beslenme” konusunda eğitimler verildi. Sağlıklı birey olmanın, yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra hareketli yaşamdan geçtiğinin vurgulandığı eğitimlerde çocukluk çağında öğrenilen beslenme kurallarının erişkinliğe yansıdığı belirtildi.

Besin grupları ve öğünlerde yenilmesi gereken miktarlar anlatılarak okulumuzda öğrencilerimiz için hazırlanan ana ve ara öğün menüleri gözden geçirildi. Yine sağlık ekiplerince okul kantini ziyaret edilerek öğrencilerin tercih ettiği besinler gözlemlendi. Öğrencilerimizin meyve reyonuna yönelmeleri ekibin ilgisini çekti.

Obeziteyi ( şişmanlığı ) önlemenin altın kuralının alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede  olması bilinci ile okulumuzda öğrencilerimizin günün her saatinde istedikleri fizik aktiviteyi yapabilmeleri için oluşturulan  kapalı spor salonu, voleybol sahası, dans salonu….  gibi alanlar yine ekiplerce değerlendirildi.

Başarılı olmanın bir unsurunun da sağlık olduğu bilinci ile yoluna devam eden Ezgililer Ailesi eğitim öğretimin yanı sıra öğrencilerimizin bedensel ve psikososyal yönden de tam sağlıklı olmaları için özveri ile çalışılmaktadır. Bugün okulumuzda yapılan değerlendirmeler de   doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesidir.