HERKES MÜZİK SEVER

Kimi klasik, kimi rock, kimi rap, kimi caz , kimi türkü sever. Uzmanlar, "Müzik olmasaydı kültür diye bir şey de olmazdı." diyorlar. Yani müzik yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır.

Yeterli seviyede ses ve kulak eğitimine ulaşmanın yolu; disiplin, özveri, sabır, grup içinde uyum ve yaratıcılıktan geçer.

Müzik bölümü olarak; müzik yapma ve müzik konularında temel bilgilere sahip müziksel algı ve bilgilenme yoluyla düşünen, üreten, söyleme, çalma ve yaratma becerileriyle kendini ifade edebilen, kendine güvenen, en az bir müzik aleti çalabilen bireyler yetiştirmek temel varlık sebebimizdir.

BECERİ VE YARATICILIĞINI KEŞFETMEK

Müzik derslerinde öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önünde bulundurularak, onların beceri ve yaratıcılıklarını keşfetmeleri yönünde müzik, ritim, nefes, ses oluşturma, şarkı söyleme, müzik aletleri (keman, gitar, piyano, flüt) ve ritim çalgıları ile birlikte müzik yapma çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerin iyi birer müzik kültürüne sahip olabilmeleri için tüm müzik türleri, enstrümanları ve dünya müzikleri, kültürleri ile iyi birer dinleyici ve sanatsever olarak yetiştirilebilmeleri amacı ile kalıcı bir eğitim gerçekleştirilmektedir.

Project Image